Web Analytics Made Easy - Statcounter

هیبت الله علیزی آخرین رییس ستاد ارتش نیروهای دولت پیشین افغانستان می‌گوید که حامد کرزی رییس جمهور پیشین پس از فرار اشرف غنی از کابل، می‌خواست وارد ارگ شده و قدرت را در دست بگیرد.

به گزارش ایران اکونومیست به نقل از اعلام روز پنجشنبه خبرگزاری جمهور؛ علیزی افزود: هدف آقای کرزی این بود که او با در دست گرفتن قدرت، سپس رسماً قدرت را به طالبان تسلیم کرده و به آنان مشروعیت دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطر نشان کرد: با این خواست حامد کرزی مخالفت کرده و مانع ورود او به ارگ شدم.

وی در پاسخ به سوالی که چرا از ورود حامد کرزی جلوگیری کرده، گفت که تجربه نشان داد که او در دوران حکومت خود استراتژی مشخصی نداشت و از کجا معلوم که او نیروهای باقیمانده در کابل را هم زنده به طالبان تسلیم نمی‌کرد.

دفتر حامد کرزی قبلا به این اظهارات آقای علیزی پاسخ داده و گفته که هیچ قصدی برای ورود به ارگ و تصاحب قدرت نداشته است.

با این حال علیزی حامد کرزی را متهم به دروغگویی کرد و بر این باور است که دروغ برای سیاسیون افغانستان به یک فرهنگ تبدیل شده است.

رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان می‌گوید اشرف غنی، اعضای کابینه‌اش و بسیاری دیگر از سیاستمداران، باعث و بانی سقوط افغانستان شدند.

او افزود: آنان به صورت پنهانی با طالبان گفت وگو داشتند و شکی نیست که کابل به این گروه سپرده شد.

هیبت‌الله علیزی ابراز امیدواری کرد که روزی این مقامات اعتراف کنند که در دبی، دوحه و نقاط مختلف برای طالبان هم کمپین کردند و هم با آنان ملاقات پنهانی داشتند.

این مقام نظامی پیشین افغانستان پیشتر هم با رد ادعای اشرف غنی در باره فروپاشی ارتش قبل از فرار او از کابل گفت که خروج غنی باعث گسست نظام و خلاء قدرت در کشور شد.

او بازگشت طالبان را نتیجه معامله ننگین و شرم‌آور سیاسیون فاسد، به ویژه اشرف غنی دانسته و گفته است که اگر اشرف غنی فرار نمی‌کرد، نیروهای امنیتی نمی‌گذاشتند در کابل جنگ شود.

رییس ستاد ارتش پیشین افغانستان پیشتر نیز به افغانستان اینترنشنال گفته بود که رئیس جمهور غنی و شورای امنیت ملی در کار او دخالت می‌کردند.

او اشرف غنی را بانی سقوط افغانستان دانست و گفت شورای امنیت نیز حتی فرمانده یک ولسوالی‌ را انتخاب می‌کرد.

آقای علیزی که در حکومت پشین در پلیس، امنیت ملی و ارتش کار کرده می‌گوید پس از سقوط کابل تصمیم قطعی داشت تا به پنجشیر برود و با احمد مسعود نیز هماهنگ کرده بود، اما میدان هوایی کابل در محاصره بود و نتوانست.

او گفت در ماه آگوست ۲۰۲۱ با فرماندهان پنجشیر، کسانی که دوشادوش با آن‌ها کار کرده بود هم صحبت کرده بود تا به آنان ملحق شود که ممکن نشد.

این مقام نظامی سابق افغانستان که حالا در خارج از این کشور بسر می‌برد تاکید کرد که از کشور فرار نکرده و روزی به افغانستان بازخواهد گشت.

علیزی می‌گوید با بسیاری از نظامیان پیشین که به کشورهای دیگر رفته‌اند در تماس‌ است.

این نظامی پیشین افغانستان درباره مبارزه جبهه مقاومت ملی به رهبری احمد مسعود گفت که برخوردی که طالبان با شهروندان افغانستان دارد، به منافع ملی افغانستان صدمه می‌زند.

او خطاب به طالبان تاکید کرد که مشکلات کنونی باید از طریق گفت وگو و مذاکره حل شود.

بسیاری از کارشناسان سیاسی اکنون معتقدند که آمریکا در ۲۴ مرداد ۱۴۰۰ با خروج از افغانستان پس از ۲۱ سال اشغال این کشور زمینه را برای ناآرامی و بازگشت طالبان فراهم کرد.

  منبع: خبرگزاری ایرنا برچسب ها: افغانستان ، طالبان ، حامد کرزی

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: افغانستان طالبان حامد کرزی پیشین افغانستان حامد کرزی اشرف غنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۷۸۳۶۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 

سید روح‌الله حسینی، رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در کابل، با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی طالبان دیدار و درباره آخرین وضعیت روابط سیاسی و فرهنگی دو کشور بحث کردند.

حسینی به نقاط مشترک فراوانی که میان ایران و افغانستان از جمله دین، زبان، فرهنگ، تاریخ، ادبیات، جغرافیا، نژاد، مرز و ... وجود دارد، به وجود منافع مشترک ناشی از این نقاط اشتراک اشاره کرد و افزود: متاسفانه باید اعتراف کرد که با این حد از نقاط اشتراک، میزان حضور ایران در عرصه‌های فرهنگی و علمی در مقایسه با برخی دیگر از کشورها از وضعیت مناسبی برخوردار نیست.

رایزن فرهنگی ایران در پایان ضمن تأکید دوباره بر ضرورت نگاه عمیق به مقوله فرهنگ، خواهان تعیین تکلیف اتاق‌های ایران‌شناسی در دانشگاه‌های «کابل»، «ابوریحان»، «پروان» و «تعلیم و تربیت» گردید.

باشگاه خبرنگاران جوان افغانستان افغانستان

دیگر خبرها

  • کابل خطاب به مسکو: حکومت افغانستان فراگیر است
  • تاکید طالبان بر ساخت راه برای توسعه ارتباط افغانستان و منطقه
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • جنایات اسرائیل نفرت مردم آمریکا را برانگیخته است
  • کانادا کمک‌ها به افغانستان را از سر می‌گیرد
  • طالبان در سیلاب هم آب را به ایران بست | چانه‌زنی بر سر آب به کجا رسید؟
  • دیپلمات افغان: جهان به سمت تعامل با کابل پیش می‌رود
  • دیدار رایزن فرهنگی ایران با معاون سیاسی طالبان 
  • طالبان: برای حفظ دستاوردهای جهاد افغانستان تلاش می‌کنیم
  • عیار تسلیم‌ناپذیری دربرابر ظلم